Συμμετοχή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στον 7ο Αγώνα Δρόμου «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Αίγινα

2018, Μάιος 8 - 3:15μμ

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλητικού πνεύματος, της ευγενούς άμιλλας, της εξωστρέφειας, καθώς και των δράσεων για τον εορτασμό των 190 ετών από την ίδρυσή της (1828-2018), η Σχολή επισκέφθηκε την Αίγινα και συμμετείχε στον 7ο Αγώνα Δρόμου «Ιωάννης Καποδίστριας» με αντιπροσωπεία 40 Ευελπίδων και 4 Αξιωματικών.

Πριν τον αγώνα, η αντιπροσωπεία της Σχολής επισκέφθηκε το κτίριο όπου στέγαστηκε  η Σχολή από το 1834 έως το 1837, το οποίο λειτούργησε αρχικά ως ορφανοτροφείο και χτίσθηκε με μέριμνα του Ιωάννη Καποδίστρια. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι Ευέλπιδες  ενημερώθηκαν από το Στρατηγό Διοικητή της Σχολής για την ιστορική αξία του κτιρίου, καθώς και το συμβολικό χαρακτήρα της παρουσίας τους εκεί.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, όπου και ενημερώθηκαν για την ιστορική αξία του και τα σημαντικότερα γεγονότα της Καποδιστριακής περιόδου, από τον Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Γιαννούλη.

Στον αγώνα διακρίθηκαν η ΕΙΙΙ Μάκη Γεωργία, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μεταξύ των γυναικών και κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, καθώς και ο ΕΙΙ Πέτρου Φίλιππος και ο ΕΙΙ Κουλουριώτης Θεόδωρος καταλαμβάνοντας την τέταρτη και έκτη θέση αντίστοιχα. 

Η Σχολή, για την παρουσία της στην Αίγινα και τη συμμετοχή της στον αγώνα,  τιμήθηκε με πλακέτα από το Δήμο Αίγινας, την οποία παρέλαβε ο Διοικητής της Σχολής.