Ανακοινώσεις

Νέα

Νοέμβριος 22, 2018

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε η τελετή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για την μετονομασία της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου, στα διοικητικά όρια του Δήμου, σε Λεωφόρο Ευελπίδων, προς τιμήν της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων η οποία το τρέχον έτος γιορτάζει 190 χρόνια από την ίδρυση της.  Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε τελετή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του...

Νοέμβριος 22, 2018

Tην Δευτέρα 05 Νοε 2018 πραγματοποιήθηκε χορευτική - χορωδιακή εκδήλωση, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής του Κέντρου Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο εορτασμού των 190 χρόνων από την ίδρυση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

 

     Η μουσικοχορευτική εκδήλωση είχε ως σκοπό να προβάλλει τη μουσική και χορευτική παράδοση από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, μέσα από τη λεβεντιά, τη ζωντάνια, την περηφάνια, τη χάρη και το καθαρό βλέμμα των Ευελπίδων. Αξίζει να αναφερθεί, ότι στο πολυδιάστατο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής και στον τομέα της...

Νοέμβριος 22, 2018

Την Κυριακή 21 Οκτ 2018, πραγματοποιήθηκε έπαρση και υποστολή Σημαίας από άγημα αποδόσεως τιμών της Σχολής, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής της ΑΣΔΥΣ. Η υπόψη δραστηριότητα, που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή από τμήμα Eυζώνων της Προεδρικής Φρουράς, διεξήχθη στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 190 ετών από την ίδρυση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ( 1828 – 2018).

Νοέμβριος 22, 2018

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών προς τιμήν της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 190 ετών από την ίδρυση της ( 1828 – 2018), παρουσία πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και άλλων επίσημων προσκεκλημένων. Κατά την έναρξη της Συνεδρίας, επιδόθηκε στη Σχολή τιμητικό Δίπλωμα από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Επίτιμο...